Over mij

Creatieve

Creator

“Uit het niets iets waardevols creëren
voor mensen en merken'”

 

Iets waardevols creëren

Dat is wat ik als kind al graag deed. In mijn vrije tijd creëerde ik als 8-jarig meisje al magazines waarin ik verhalen deelde, en maakte ik kaarten die ik verkocht aan de buren. Iets creëren dat waarde heeft voor anderen, heeft altijd al mijn ogen laten stralen. Dat ik later voor de studie Communicatiemanagement koos, verbaast me niets. Hierin kon ik de combinatie van verhalen vertellen, creativiteit en dingen creëren mooi kwijt. Althans, niet in alle vakken. Ik kan mij namelijk nog goed herinneren dat ik het niet eens was met oude benadering van marketingcommunicatie. Ik vond het ‘te sales-achtig’, te veel gericht op zenden. Het had in mijn ogen weinig met mensen en het toevoegen van waarde te maken. Waar ik mij tijdens deze studie wel in kon vinden, was concepting, creatief schrijven, en interactieve marketing.

Een belevingsconcept 

Ik vond het fantastisch om een interactieve beleving te creëren waarin een verhaal verteld wordt dat zowel waarde toevoegt, als een merk sterk positioneert. Toen mijn projectgroep tijdens een wedstrijd de eerste prijs behaalde met een marketingconcept voor Citroën, wist ik het zeker: “Dit is helemaal mijn ding!” Zodoende ging ik na mijn studie, een marketing stage bij MTV en een stage in de event industrie, aan de slag bij een conceptbureau. Na een paar jaar op projectbasis ervaring op te hebben gedaan, besloot ik als freelancer verder te gaan. In die periode zette ik ook mijn eerste eigen concept ‘Pure Healthbox’ op. Hierdoor ontdekte ik de kracht van content marketing en storytelling en paste ik dit ook steeds meer toe voor mijn  klanten. Iets dat ik  – naast het ontwikkelen van eigen concepten – nog steeds met veel plezier doe!

Het nieuwe marketing tijdperk

Ik merk dat mijn klanten zich tegenwoordig vaak overweldigd voelen door de snelle ontwikkeling in de online marketing mogelijkheden en dat ze een hekel hebben aan ‘sales’. Daarom laat ik mijn klanten tijdens de samenwerking zien dat marketing helemaal niet sales-achtig over hoeft te komen. Het gaat tegenwoordig veel meer om interactie, om sterke verhalen, authenticiteit en menselijkheid, waardoor een band gecreëerd wordt met de volggroep. Ik vertel mijn klanten hoe ze dat kunnen doen, help ze hierbij of neem het helemaal van hen over. En die snelle ontwikkeling in de (online) marketing? Die houd ik wel bij, zodat ik precies kan toepassen dat wat voor mijn klanten relevant is en echt waarde toevoegt.

over mij onderkant

Uit het niets

iets waardevols creëren

Waarom met mij samenwerken?

Helderheid 
Mijn kracht is vanuit losse flarden/ideeën of complexe materie de kern te pakken en dit te vertalen naar een pakkend verhaal, verteld in de taal van de doelgroep. In gesprekken weet ik de kern te pakken van wat je zegt, ook al heb je zelf nog niet precies door wat je nu eigenlijk bedoelt.

Creativiteit
Met minimale middelen het maximale bereiken. Een goed idee of een effectieve strategie hoeft niet altijd ingewikkeld of duur te zijn. Soms geldt ‘less is more’. Met mijn creatieve mind zie het potentieel van dat wat er is, en bouw ik het uit naar iets waardevols.

Persoonlijke benadering
Elke klant is uniek en heeft iets anders nodig uit de vele mogelijkheden die concepting en content marketing bieden. One size does not fit all. Ik kijk altijd naar de behoeften van mijn klant en naar wat nodig is om de doelstelling op een effectieve manier te realiseren. 

Duidelijke communicatie
Ik hou van heldere, duidelijker communicatie met korte lijntjes. Geen onnodige poeha, ‘windowdressing’ of vage verhalen. Bij mij krijg je eerlijkheid en duidelijkheid, zodat je weet waar je aan toe bent.